Sve je započelo s modelom X-MAX 300 predstavljenim prije manje od godinu dana i uspjelim nasljednikom modela X-MAX 250, nastavilo se jednako atraktivno dizajniranim X-MAX 400 koji je osvanuo ovog ljeta, a sada je priča zaokružena s novim modelom X-MAX 125.

Upečatljivi, sportski dizajn je preuzet od modela 300 i 400, pa se tako i X-MAX 125 može pohvaliti atraktivnim LED svjetlima naprijed i straga, kao i iznimno oštrim linijama plastičnih oplata. Međutim tretman modernizacije nije stao samo na tome, nego je X-MAX 125 dobio čak i kontrolu proklizavanja, kao i pametan ključ kojeg ne trebate gurati u bravu, dovoljno je da ga samo držite u džepu.

Osim toga, X-MAX 125 je sada opremljen i utičnicom od 12V, dok su digitalno-analogni instrumenti izvedeni po uzoru na snažnije X-MAX modele, a u seriji dolazi i ABS, iako to nije zakonska obveza za 125-ice. Da je ovdje riječ o premium skuteru govori i to da se može podešavati vjetrobran kao i naslon za leđa, a u dva položaja je podesiv i upravljač. Luksuznom dojmu ovog vizualno sportskog skutera pridonosi i završna obrada, kao i veliki prostor pod sjedalom u kojeg bi trebale stati dvije kacige.

Tehnički podaci nisu značajnije mijenjani u odnosu na dosadašnji model. Težina je porasla za 2 kg i sada broji njih ukupno 175, koje pokreće 14,2 KS. Više tehničkih podataka doznajte u idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.