Prije dva mjeseca predstavljen je obnovljeni PCX 125, a malo prije toga i model Forza 300, koji je bio redizajniran po uzoru na Forzu 125. A sad je predstavljen i novi model Forza 125, koji je redizajniran po uzoru na samog sebe, što će reći da si je i dalje itekako sličan, ali je svaka linija na njemu malo smekšana i modernizirana.

Modernizirana je i mehanika, iako ne dramatično. Tako Forzu 125 i dalje pokreće štedljivi četverotaktni agregat koji razvija za tu klasu maksimalno dozvoljenih 15 KS, te je uparen sa „stop&go“ sustavom.

Novi vjetrobran se može precizno podešavati elektronskim putem, a LED svjetlima su pridruženi i pokazivači smjera u istoj tehnologiji. Redizajnirana je i ploča s instrumentima, a pametni ključ sada može otključavati i središnji kofer zapremine 45 l, koji je dodatna oprema. Prostor pod sjedalom je povećan za 5 litara, što znači da bi u njega sad trebale lakše stati dvije integralne kacige.

Težina je malo poskočila sa 159 na 162 kg, a Forza 125 i dalje juri na kotačima promjera 15 cola naprijed i 14 cola straga. Za kočenje su zadužena dva diska uparena s ABS-om, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.