Otkrijte naše skutere na 3 kotača - Peugeot Motocycles

Skuter na 3 kotača je umirujuće vozilo koje nudi optimalnu udobnost vožnje i maksimalnu sigurnost. Ova vrsta skutera već nekoliko godina poznata je kao pomama na francuskom tržištu. Uspjelo je ujediniti i vozače koji su napustili automobile i određene vozače dvokotača koji su na upravljaču trokotača našli drugačiji užitak.

Nema boljeg skutera na 3 kotača. Kao i kod svih vozila, odabir modela ovisi o tome kako ga koristite. Bez obzira vozite li se isključivo gradom ili idete na duga putovanja, izbor nije isti. Između prvog početnog modela i najsnažnijeg skutera na 3 kotača, postoje mnoge razlike u performansama, težini, brzini, putu kočenja, nadzornoj ploči, pa čak i cijenama osiguranja. . Ne ustručavajte se napraviti usporedbu naših 3 kotača i prije kupnje proučiti prednosti i nedostatke skutera na 3 kotača.

Koje su prednosti skutera na 3 kotača?

Navedimo unaprijed da skuter tricikl ostaje skuter, odnosno da njegov vozač podliježe obvezi nošenja kacige i odobrenih rukavica da bi mogao njime upravljati. U suprotnom riskira novčanu kaznu predviđenu zakonom i ne bi bio pokriven osiguranjem u slučaju nesreće.

Prva od prednosti 3 kotača je njegova stabilnost. Ovi strojevi su najbolji kompromis između upravljivosti klasičnog skutera i udobnosti automobila. Vozač lako ulazi u promet u gradskom prometu, dok je ugodno postavljen na širokom sjedalu trokotača. Druga prednost je ta što prilikom zaustavljanja na crvenom svjetlu nema potrebe stajati na tlu zahvaljujući sustavu zaključavanja kotača. Vozač tako ima pravi osjećaj sigurnosti. To je pojačano učinkom kočnica: put kočenja smanjen je za 20% u usporedbi s skuterom na dva kotača iste snage. Pouzdanost skutera s 3 kotača također je vrlo značajna. Za kraj, da zaključimo popis prednosti skutera na tri kotača, spomenimo sustav parkirnih kočnica “roll block” koji je vrlo ugodan za parkiranje bez postolja.

Koji su nedostaci skutera na tri kotača?

Prvi nedostatak skutera na tri kotača također je prednost: težina i širina. Osiguravajući stabilnost stroja, oni zapravo smanjuju upravljivost. Ovaj je skuter također manje snažan pri pokretanju od svog mlađeg brata, ali nudi više snage kada je u tijeku. Konačno, cijena skutera s 3 kotača viša je od cijene njegovog kolege s 2 kotača, čak i ako ih je teško usporediti.

 

Pogledajte modele i cijene

peugeot motocycles logo

 

 

mtclogo