Više sportskih performansi, dinamičniji izgled i tehnologija povezivanja

TMAX za 2022. ostaje vjeran originalnom konceptu koji je ovaj revolucionarni stroj učinio jednim od Yamahinih najprodavanijih modela. Sasvim posebna kombinacija iznimno snažnog dvocilindričnog agregata čvrsto postavljenog na lagano podvozje i opremljenog najljepšim dizajnom oklopa ono je što modelu TMAX osigurava takav trajni uspjeh.
 
Od svog predstavljanja 2001., ova Yamaha koja mijenja pravila igre bila je dva desetljeća najprodavaniji sportski skuter svake godine, a novi model boljih svojstava potpuno je opremljen kako bi ojačao položaj modela TMAX na vrhu prodajnih ljestvica. Privlačeći žestoke vjerne i upućene sljedbenike diljem Europe, TMAX nastavlja pružati, kako novim tako i opetovanim kupcima, uzbudljivo iskustvo vožnje, zajedno s Yamahinom izvanrednom kvalitetom i najvišom razinom udobnosti i praktičnosti.


Kompaktni i dinamični novi oklop

Potpuno novi oklop modela TMAX kompaktniji je nego ikad i ima radikalni novi prednji kraj s agresivno stiliziranim krilima i istaknutim kutnim usisima zraka, kao i tanja dvostruka LED glavna svjetla s integriranim pokazivačima smjera koja daju još impozantniji i zadivljujući izgled nadahnut supersportskim modelima.
 
Iako se još uvijek odmah prepozna da se radi o kultnom modelu TMAX, praktički su svi paneli oklopa i vanjski dijelovi redizajnirani za 2022. kako bi ovom najprodavanijem modelu dali dinamičniji i oštriji izgled koji će se sigurno uspoređivati s nekim od vodećih supersportskih motocikala današnjice. Upravo je to ono što model TMAX čini popularnim među europskim vozačima – to je stroj koji nudi najbolje od oba svijeta spajajući izvanredne performanse velike brzine, stabilnost i sportsko upravljanje motocikla te jednostavnost i prilagođenost skutera.
 
Uz odvažni novi prednji kraj, TMAX ima potpuno novi vjetrobran koji pridonosi njegovom kompaktnom novom izgledu i poboljšava kvalitetu vožnje – a tu je i puno uži dio oko struka koji poboljšava pokretljivost vozača. Novodizajnirani uglađeniji stražnji kraj, sa stražnjim svjetlom u obliku slova T, naglašava jednostavne i sportske linije – a novi redizajnirani paneli u obliku bumeranga savršeno se stapaju s ostatkom novog oklopa kako bi modelu za 2022. dali svjež i atraktivan novi izgled koji nastavlja lozu legendarnog modela TMAX pokazujući samouvjeren i suvremen izgled.


Boja Extreme Yellow

Kako bismo odali počast originalnom modelu koji je potpuno transformirao tržište i uveo potpuno novi način života i vožnje, novi TMAX bit će dostupan u boji Extreme Yellow. Ova snažna i odvažna boja uvijek će se povezivati s prvim sportskim skuterom na svijetu i savršeno odražava dinamičan i zabavan duh najboljeg skutera u Europi. Dostupan je i u bojama Icon Blue i Sword Grey.


Povezani TFT zaslon s instrumentima u boji dijagonale 7 inča

Novi TMAX značajno je poboljšan povezanim TFT zaslonom u boji dijagonale 7 inča koji je najbolji u klasi i prikazuje niz lako čitljivih podataka. Vozači mogu odabrati jedan od tri stila prikaza koji pristaje njihovim osobnim željama. Sva tri prikazuju središnji digitalni brzinomjer – sportski stil odlikuje radijalni brzinomjer u obliku bloka, dok inteligentni stil ima suptilniji brzinomjer u obliku igle, a autentični stil prikazuje igličasti brzinomjer konvencionalnog izgleda.
 
Svaki prikaz uključuje široki raspon informacija o radu, a inteligentni stil jedinstveno uključuje animirani vizualizator koji stalno mijenja izgled kako bi poboljšao osjećaj usklađenosti vozača i stroja te pružio dodatnu dimenziju svakom putovanju.
Spajanje s pametnim telefonom
 
Vozači modela TMAX mogu povezati svoj pametni telefon sa zaslonom u boji dijagonale 7 inča putem tehnologija Bluetooth i Wi-Fi ili USB priključka koji se nalazi u vodootpornom prednjem pretincu za pohranu, a ima i namjenski držač pametnog telefona.
 
Nakon što je pametni telefon spojen, vozač može upotrebljavati upravljačku palicu i tipku početnog zaslona na lijevoj ručki upravljača za odabir odabranih funkcija, uključujući reprodukciju glazbe, primanje obavijesti, provjeru lokalne vremenske prognoze i još mnogo toga. Za slušanje glazbe ili odgovaranje na pozive potrebne su slušalice** povezane putem Bluetootha – a tekstovi se mogu prikazati kada je TMAX parkiran.


Garmin navigacija s cjelokupnom kartom*

Novi povezani TMAX vozačima omogućuje pristup Garmin navigaciji s cjelokupnom kartom koja pruža govorne informacije o smjeru kretanja od skretanja do skretanja kroz slušalice spojene putem Bluetootha** povezanog s modelom TMAX. Taj najsuvremeniji sustav omogućuje ažurne informacije o prometu uživo i mogućnosti zaobilaženja radi uštede vremena. Garminova značajka PhotoReal Junction View realistično prikazuje odvojke i čvorišta duž rute radi jednostavne navigacije, a strelica svijetle boje obavještava vozača modela TMAX o odgovarajućoj traci za sljedeći izlaz.
 
Upozorenja vozaču s uređaja Garmin pružaju širok raspon informacija o nadolazećim opasnostima na ruti kao što su oštri zavoji, a prikazuju i obavijesti o ograničenjima brzine, obližnjim školama i još mnogo toga. Funkcija praćenja stanja goriva procjenjuje udaljenost prije nego što je potrebno ponovno punjenje i predlaže mjesta za zaustavljanje. Navigacijski sustav Garmin s cjelokupnom kartom prikazuje i vremenske uvjete u stvarnom vremenu, kao i dnevnu prognozu, što ga čini vrijednim sredstvom za svako putovanje.
 
TFT zaslon u boji dijagonale 7 inča pruža jasne i lako čitljive navigacijske informacije, dok pri vrhu i s obje strane zaslona nastavlja prikazivati informacije o radu stroja – a upravljačkom palicom postavljenom na upravljaču može pokrenuti aplikacija kao i odabrati izbornici.


Lagani i čvrsti kotači SpinForged

Sportske i precizne performanse upravljanja na modelu TMAX dodatno su poboljšane uporabom novih laganih Spin Forged kotača s 10 krakova koji su proizvedeni s pomoću Yamahine ekskluzivne tehnologije – postupkom koji omogućuje proizvodnju kotača s mnogo tanjim odjeljcima jednake čvrstoće. Ovi novi lakši kotači smanjuju neovješenu težinu kako bi ovjes djelovao osjetljivije – a moment tromosti smanjen je za otprilike 10 % sprijeda i 6 % straga, kako bi se dobila više sportska vožnja i lakši osjećaj upravljanja.


Nove postavke ovjesa i nove gume Bridgestone

Opremljen USD vilicom od 41 mm iznimnih značajki i stražnjim sustavom jednostrukog amortizera sa sponom, motociklistički ovjes modela TMAX pruža svojstva upravljanja vodeća u klasi i izvrsnu stabilnost pri svim brzinama. Novi TMAX za 2022. ima promijenjene postavke ovjesa koje su razvijene kako bi pružile viši stupanj osjećaja prednjeg kraja u kombinaciji s poboljšanom okretnošću. To se postiglo većom silom prigušivanja koja pruža osjećaj nešto čvršćeg djelovanja ovjesa.
Sportsko upravljanje i stabilnost pri velikim brzinama također su poboljšani na modelu TMAX uporabom novih guma Bridgestone Battlax SC2 koje su razvijene usporedo s Yamahinim ekskluzivnim Spin Forged kotačima i promijenjenim postavkama ovjesa.


Prilagodljiv naslon za leđa vozača

Dulje glavno sjedalo ima prilagodljivi naslon za leđa vozača od ukupno 30 mm pomaka naprijed/natrag te pruža dodatnu podršku pri ubrzavanju i dodatnu udobnost tijekom duljih vožnji. Uz dulje ploče za oslanjanje nogu i novi ručke upravljača, dulje sjedalo poboljšava ergonomiju i omogućuje vozačima različite tjelesne građe da pronađu najbolji položaj za vožnju – a također svim vozačima daje veću slobodu za prilagodbu svojeg držanja kako bi pristajalo različitim uvjetima vožnje.
Uži dio oko struka i uže sjedalo u predjelu bedara poboljšavaju dosezanje nogu vozača do tla, a za veću udobnost putnika tijekom duljih vožnji oslonci za noge spuštaju se za 5 mm, a položaj kukova povišen je za 15 mm.


Kompaktni novi vjetrobran niske razine buke

TMAX ima novodizajnirani prilagodljivi vjetrobran koji doprinosi kompaktnijem dizajnu oklopa novog modela. Ključna značajka na novom vjetrobranu jest središnji ulaz zraka koji je dizajniran da smanji pritisak vjetra na gornji dio tijela vozača pri većim brzinama za udobniju i ugodniju vožnju. Još jedna značajka novog dizajna vjetrobrana jest da smanjuje buku vjetra i doprinosi boljoj akustici novog modela – omogućujući vozaču da uživa u raznim audio uslugama pametnog telefona kada upotrebljava sustava Bluetooth interkoma kacige povezan s modelom TMAX.


Yamahin sustav elektronički upravljanog gasa (YCC-T engl. Yamaha Chip Controlled Throttle) sa značajkom APSG

Najbolji sportski skuter u Europi dobiva potpuni paket tehnologije bežičnog gasa u obliku novog zahvata senzora položaja akceleratora (APSG, engl. Accelerator Position Sensor Grip) koji je povezan s dokazanim Yamahinim elektronički kontroliranim gasom (YCC-T, engl. Yamaha Chip Controlled Throttle). Ovaj novi sustav APSG zamjenjuje konvencionalni sustav kabela i remenice, a ima magnet i senzor koji otkrivaju ulazne signale na leptiru gasa i podatke prenose u sustav YCC-T.
 
Ova lagana jedinica ima oprugu, klizač i zupčanik koji daju različite stupnjeve otpora tako da se omogućuje izvrsna kontrola zajedno s intuitivnim osjećajem tradicionalnog kabelom povezanog gasa.


Kombinacija glavnih svjetala i stražnje jedinice u obliku slova T u stilu supersportskog motocikla

TMAX je najnapredniji skuter kojega je Yamaha ikada napravila, a izgled i dojam modela za 2022. vodi korak bliže svijetu motocikala zbog svojeg agresivnog novog prednjeg kraja koji ne bi izgledao neumjesno parkiran pokraj supersportskog motocikla serije R.
 
Novodizajnirana dvostruka, tanja LED glavna svjetla imaju monofokusne leće koje projiciraju briljantan snop svjetla za izvanrednu preglednost na noćnoj vožnji i vidljivost tijekom 24 sata. Kompaktan i sportski dizajn ima ugrađene pokazivače smjera za prekrasan izmijenjeni izgled koji naglašava vrhunsku završnu obradu i visok status ovog sportskog skutera vodećeg u klasi.
 
Pogled na stražnji kraj modela TMAX jednako je dojmljiv kao i sprijeda, a novo stražnje svjetlo modela ekskluzivnog je T-oblika s ugrađenim pokazivačima smjera koji pojačavaju snažnu i odvažnu prisutnost ovog stroja iznimnih performansi.


Iznimno učinkoviti agregat zapremnine 560 ccm koji udovoljava zahtjevima norme EURO5

Originalni TMAX bio je prvi skuter koji je uz praktičnost skutera imao motociklističke performanse. Tijekom svoje 20-godišnje vladavine poput neprikosnovenog kralja sportskih skutera ovaj je iznimno uspješan stroj dosljedno pružao europskim vozačima najbolji paket sportskih performansi, prvoklasnog inženjeringa i vrhunske kvalitete vožnje.
 
Ključna je značajka snažnog rednog dvocilindričnog agregata zapremnine 560 ccm njegovo koljenasto vratilo pod 360 stupnjeva koje omogućuje ravnomjerno paljenje s vodoravno suprotstavljenim uravnoteživačem povratnog hoda klipa. Ovaj jedinstveni dizajn ne upotrebljava se ni na jednom drugom motociklu ili skuteru, a pomaže u otklanjanju vibracija bez potrebe za konvencionalnim rotirajućim uravnoteživačem – čime se znatno smanjuje visina stroja i omogućuje uporaba većeg prostora za odlaganje ispod sjedala. Prihvaćanjem ovog ekskluzivnog izgleda modela TMAX, Yamahini inženjeri uspjeli su stvoriti snažan, kompaktan stroj koji uglađeno radi – idealnih kvaliteta za sportski skuter.
 
Originalni TMAX bio je i prvi sportski skuter koji je imao agregat čvrsto postavljen u cjevasto podvozje, ključnu značajku koja je vozačima omogućila da po prvi put uživaju u motociklističkim performansama.


Sustav rada bez ključa Smart Key i novodizajnirani upravljački prekidači

Rad bez ključa omogućuje vozaču pristup skuteru sve dok uz sebe ima pametni ključ – a TMAX za 2022. podiže udobnost skutera na višu razinu s pomoću novodizajniranih prekidača koji pojednostavljuju cijeli postupak. Novi središnji prekidač objedinjuje mnoge funkcije tako da vozač sada može uključiti i isključiti glavno napajanje, aktivirati glavni prekidač i bravu upravljača te otvoriti sjedalo s manje radnih koraka.


Električno upravljani čep za gorivo aerodinamičnog stila

TMAX prvi je Yamahin motocikl ili skuter opremljen pametnim poklopcem goriva aerodinamičnog stila koji se automatski otvara ako se zglob okrene prema gore unutar dvije minute od isključivanja glavnog prekidača. Ovom poklopcu goriva, koji se nalazi u ravnini, također se može pristupiti u bilo koje vrijeme sve dok korisnik ima pametni ključ uz sebe – i ako je brava upravljača ili glavne nogare aktivna. Tu je i alarm koji se oglašava ako poklopac goriva nije dobro zatvoren kada je uključen glavni prekidač.


Bitne značajke modela TMAX

 • Novi povezani TFT zaslon u boji dijagonale 7 inča s više zaslona
 • Spajanje na pametni telefon putem značajki MyRide App i MyRide – veza
 • Garmin navigacija s cjelokupnom kartom*
 • Vodonepropusni pretinac za pohranu pametnog telefona s USB-om
 • Fluorescentni središnji prekidač s pozadinskim osvjetljenjem
 • Snažan i čvrsto postavljen dvocilindrični agregat zapremnine 560 ccm koji udovoljava zahtjevima norme EURO5
 • Uglađen i učinkovit CVT remenski prijenos
 • Izlazna snaga od 35 kW, vozačka dozvola za kategoriju A2
 • Jasan, dubok i čist zvuk agregata
 • Najlakši u klasi – težak 218 kg zajedno s tekućinama
 • Dinamični novi sportski dizajn oklopa s prednjim krajem nadahnutim supersportskim modelima
 • Tanji predio oko struka
 • Preoblikovani prilagodljivi vjetrobran sa središnjim zračnim otvorom
 • Odvažna nova dvostruka uska LED glavna svjetla s ugrađenim pokazivačima smjera
 • TMAX ekskluzivno stražnje LED svjetlo u obliku slova T s ugrađenim pokazivačima smjera
 • Više sportski položaj za vožnju
 • Poboljšana ergonomija za vozača i putnika
 • Dulje sjedalo s prilagodljivim naslonom za leđa vozača
 • Dulje ploče za oslanjanje nogu
 • Promijenjeni stil bočnog oklopa u obliku bumeranga
 • Kovane aluminijske ručke upravljača izmijenjenog oblika
 • Električno upravljani čep za punjenje goriva bez ključa aerodinamičnog stila
 • Vrhunske komponente diljem skutera
 • Sustav upravljanja bez ključa Smart Key s pojednostavljenim upravljačkim prekidačima
 • Funkcije na zaslonu kojima se upravlja upravljačkom palicom postavljenom na upravljač
 • Lagani aluminijski okvir lijevan metodom kontroliranog punjenja (CF)
 • Radijalno postavljene prednje kočne čeljusti s 4 nasuprotna klipa
 • Novi lagani kotači stanjenih stjenki naplataka s 10 krakova
 • Nove gume Bridgestone Battlax SC2 specifične za model
 • Preokrenuta vilica od 41 mm i stražnji ovjes sa sponom
 • Više sportske postavke ovjesa za amortizaciju
 • Yamahin sustav elektronički upravljanog gasa (YCC-T, engl. Yamaha Chip Controlled Throttle)
 • Zahvat senzora položaja akceleratora (APSG, engl. Accelerator Position Sensor Grip)
 • Sustav kontrole proklizavanja (TCS, engl. Traction control system)
 • D-MODE za odabir načina rada agregata
 • Veliki i osvijetljeni prostor za pohranu – jedna integralna kaciga ili poslovna torba/prijenosno računalo
 • Središnja nogara sa zaključavanjem za zaštitu od krađe


TMAX Tech MAX: Prihvatite samo legendu.

TMAX Tech MAX vrhunski je Yamahin sportski skuter dizajniran kako bi zadovoljio najzahtjevnije kupce koji uvijek zahtijevaju vrhunske specifikacije.
 
TMAX Tech MAX ima ista svojstva kao i novi TMAX za 2022. i koristi prednosti niza dodatne tehnologije koja je usredotočena na pružanje još kvalitetnijeg iskustva vožnje.
 
Vjetrobran modela Tech MAX električno je prilagodljiv, što omogućuje vozaču da brzo prilagodi visinu vjetrobrana kako bi najbolje pristajala njegovim uvjetima vožnje. Ovaj je vjetrobran dizajniran za udobnu vožnju, osobito pri većim brzinama, a također pomaže i u smanjenju buke od vjetra kako bi vozač mogao uživati u zvučnim reprodukcijama iz slušalica povezanih Bluetoothom.**
 
Vlasnici modela TMAX Tech MAX obično se voze tijekom svih sezona i svoju Yamahu upotrebljavaju za tjedno putovanje na posao, kao i za vikend putovanja, a grijano sjedalo i grijane ručke osiguravaju udobnost tijekom svih sezona, čak i na dužim putovanjima.
 
Tempomat je standardna oprema i vrlo je cijenjena značajka koja vožnju na velike udaljenosti može učiniti još ugodnijom, a također može pomoći vozačima da se pridržavaju lokalnih ograničenja brzine.
 
Stražnji ovjes modela TMAX Tech MAX ima sponu koja je prilagodljiva i na taj način olakšava prilagodbu stroja za samostalnu vožnju ili za vožnju udvoje. Prekidači s pozadinskim osvjetljenjem također su standardni, a za unutrašnjost se upotrebljavaju vrhunski materijali koji naglašavaju status modela Tech MAX kao vrhunskog sportskog skutera.


Ekskluzivne ključne značajke modela TMAX Tech MAX

 • Grijano sjedalo s poboljšanom regulacijom temperature
 • Grijane drške
 • Električno prilagodljivi vjetrobran
 • Tempomat
 • Upravljač i središnji prekidači s fluorescentnim pozadinskim osvjetljenjem
 • Prilagodljivi stražnji ovjes
 • Vrhunska kvaliteta unutrašnjosti
 • Teži 220 kg s tekućinama


Boje, dostupnost i cijene modela TMAX i TMAX Tech MAX.

TMAX je dostupan u tri boje: Extreme Yellow, Icon Blue i Sword Grey. TMAX Tech MAX bit će dostupan u 2 boje: Dark Petrol i Power Grey.
 
Isporuke europskim zastupnicima tvrtke Yamaha započet će od ožujka 2022.